< Zpět k výpisu

Tepelné tvarování hokejových bruslí

Při tepelném tvarování bruslí je důležité postupovat přesně podle níže uvedených pokynů, předejdete tak nenávratnému poškození bruslí!

K tepelnému tvarování bruslí je nutné použít buďto speciální vypékací pec, která je určena přesně k tomuto účelu, nebo klasickou elektrickou horkovzdušnou troubu, která dokáže udržet konstantní deklarovanou teplotu.. V žádném případě k tvarování nepoužívejte plynovou troubu - došlo by k nenávratnému poškození bruslí! K lokální tvarování můžete použít horkovzdušnou pistoli.

1. POVOLTE TKANIČKY

Jako první krok je velice důležité povolit tkaničky a připravit je tak na to, abyste mohli co nejrychleji brusle obout a tkaničky utáhnout dokud jsou brusle prohřáté.

2. PŘEDEHŘEJTE TROUBU

Nastavte teplotu na peci, nebo na elektrické horkovzdušné troubě na teplotu 75 - 80 °C. Mezi tím, co se Vám pec (trouba) předehřívá vyndejte z bruslí vnitřní vložky.

3. VLOŽTE BRUSLE DO TROUBY

Jakmile je pec (trouba) předehřátá na danou teplotu, vložte brusli dovnitř. Je důležité, aby se brusle, ani držák nože nedotýkal žádné části trouby. Doporučujeme zasadit nůž do dřevěného hranolku s drážkou.  Brusli nahřívejte maximálně 2-3 minuty!

4. RYCHLE BRUSLE OBUJTE
Vyndejte brusle z trouby, posaďte se na židli (kolena v úhlu 90°), vložte do bruslí vložky. Obujte si brusle a použijte ponožky, které standardně používáte při hře. Chodidlo hned zatlačte co nejvíce  do paty. Tyto kroky je nutné udělat v co možná nejkratším časovém úseku.

5. UTÁHNĚTE TKANIČKY

Nyní začněte utahovat tkaničky. Celou brusli pevně dotáhněte od špičky přes nárt, nad kotník až po poslední dírku (očko). Tkaničky utahujte směrem do strany, nikoliv nahoru. Při utahování směrem nahoru byste mohli na rozehřáté brusli způsobit nenávratné škody!

6. ZŮSTAŇTE SEDĚT

Nyní zůstaňte sedět, kolena mějte stále pokrčené v úhlu 90° a nechejte si brusle cca 25 minut na nohou. Snažte se rozložit váhu rovnoměrně. Po uplynutí této doby vytáhněte tkaničky z posledních 3 oček. Poté si brusle si co možná nejopatrněji vyzujte. 

7. HOTOVO

Myslete na to, že jsou stále teplé a neopatrným zacházením by se mohly zdeformovat. Brusle nechte vychládnout a ještě je minimálně na 12 hodin nechejte vyzrát při běžné pokojové teplotě.

 

Firma Inline Centrum nenese odpovědnost za nedodržení přesného postupu tepelného tvarování.

Nebyly vloženy žádné příspěvky.

Diskuse k článku
Podělte se o doplňující informace nebo se zeptejte na detaily a my vám odpovíme.
položit nový dotaz
Jméno
Email
Vzkaz
Slevy a akce e-mailem
Aktuální slevy a akce do vaší schránky (nebojte se, neposíláme maily každý den)
Uživatelský panel
Přihlašovací jméno
Heslo